Alueohjelma 6.8.

 • 2.8.-7.8.
  Keravan kartanon piha ja kuisti
  Arkeologinen aarre -näyttely

  Arkeologinen aarre -näyttelyssä on esillä Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden ruukku-veistoksia Kivisillan punasavesta. Näyttelyn teemana on menneisyys ja maaperän salaisuudet, joihin kuuluvat savi ja siitä muinoin valmistetut esineet.

   

  Polton jälkeen keramiikka on ikuista, joten ruukunpalaset kertovat menneistä kulttuureista ja tavoista. Opiskelijoiden lähisavesta valmistamat ruukut on poltettu 1000 asteessa ekologisena kertapolttona. Niitä kuvittava reliefikoristelu esittää kuvia Kivisillan alueen muinaishistoriasta.

 • 2.8.–7.8.
  ti–la 12.00–19.00
  su 11.00–16.00
  Yhteisöllinen luontomandala -meditaatioharjoitus 

  Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan, Pekka Halosen akatemian ohjeiden mukaisessa meditaatioharjoituksessa kootaan maahan mandala, joka kuvaa maailmakaikkeuden järjestystä. Mandala on usein symmetrinen, mutta voidaan toteuttaa myös orgaanisena kuviona.

  Harjoituksessa on tarkoitus keskittyä hetkeen luonnonmateriaaleja kerätessä sekä miettiä materiaalien luonnetta, kokoa ja sävyjä. Mandalaan tulee valita vain sellaisia materiaaleja, joita on lupa kerätä. Esimerkiksi kiviä, käpyjä, kasveja ja heiniä. Kerää vain kasveja, joiden tiedät olevan ei-rauhoitettuja. Älä revi sammalta tai puiden oksia. 
   
  Harjoituksen jälkeen luonnonmateriaalit palautuvat itsekseen luontoon tai haravoidaan pois.

 • 12.00–19.00
  Taideleikkipuisto
  Kaikille saavutettava taidetyöpaja

  Keudan kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat järjestävät taidetyöpajoja kaiken ikäisille. Työpajaan voi osallistua nonstoppina pajan aukioloaikana.

 • 15.00–16.00
  Lähtö navetan edestä
  Tutustu kestävän elämän liike Jalotukseen

  Missä on Jalopelto tai lainaamo? Kuka on Mustikka? Mitä tarkoittaa Elämänjalotus?

  Tervetuloa tutustumaan kestävän elämän siirtymäliike Jalotukseen! Jalotus auttaa ihmisiä siirtymään kestävään elämäntapaan. Kuulet kestävästä elämäntavasta eri näkökulmista; luontoyhteydestä liikkumistapoihin ja kiertotaloudesta lähiruokaan. Noin tunnin mittaisen kävelykierroksen aikana kuljemme Keravan kartanon ja sen navetan pihapiirissä.

  Kierrokselle mahtuu mukaan max. 20 hlö.

  Kuva: Dora Hietavirta

Huomioithan, että alueella on eläimiä koko URF:n ajan!

Yhteistyökumppanillamme Jalotuksella on Keravan kartanon ympäristössä lampaita, kanoja ja pupuja. Liikuthan rauhallisesti eläinten lähellä ja vältät voimakasta äänenkäyttöä. Eläimiä saa katsoa, mutta aitauksiin ei saa mennä. Eläimille saa syöttää ainoastaan voikukanlehtiä ilman juuria, ei ihmisen eväitä. Huomioithan, että lampaiden peltoa rajaa sähköaita.

Cityfarmarit hoitavat Jalotuksen eläimiä, yhteisöviljelmää, Jalopeltoa sekä mehiläispesiä. Toimintaa saa seurata, kun annat työrauhan etkä koske kasveihin tai eläimiin ilman lupaa. Jalotuksen toimintaan voi tutustua päivittäisillä esittelykierroksilla.