Kerava ja Valkeakoski kutsuvat kesällä asumisen ja rakentamisen tapahtumiin

Rakentamisesta ja asumisesta kiinnostuneet matkaavat tänä kesänä asuntotapahtumiin  Keravan Kivisiltaan ja Valkeakosken Juusonniittyyn. Tapahtumien ajankohtaiset teemat puhuttelevat rakentamisen vaikeassa suhdanteessa.

Tulevan kesän isot rakentamisen ja asumisen tapahtumat toteutetaan Keravalla ja Valkeakoskella. Hyvän asumisen messutapahtuma, Talonäyttely Valkeakoskella, järjestetään 24.7.–4.8.2024 ja Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF Keravalla 26.7.–7.8.2024. Kummassakin tapahtumassa korostuvat tämän päivän tärkeät teemat ekologisuus sekä tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen kestävät ratkaisut.

– Kesän isot asuntotapahtumat ovat tällä kertaa kaupunkien järjestämiä. Tästä syystä teemme yhteistyötä ja olemme saaneet toisiltamme erinomaisia vinkkejä tapahtumiemme suunnitteluun ja järjestämiseen, Uuden ajan rakentamisen festivaalin projektipäällikkö Pia Lohikoski ja Talonäyttelyn projektipäällikkö Siiri Nieminen toteavat yhdessä.

Keravalla paneudutaan kestävään rakentamiseen ja asumiseen

Keravan Kivisillassa järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon vehreässä ympäristössä.

– URF on koko perheelle tarkoitettu ilmainen kaupunkifestivaali, joka kutsuu paikalle kaikki kestävästä elämästä kiinnostuneet. Ohjelmatarjonta on vastustamaton yhdistelmä asiaohjelmaa, talokohteita, taidetta, musiikkia ja lähiruokaa, kertoo Uuden ajan rakentamisen festivaalin projektipäällikkö Pia Lohikoski.

Tapahtumassa on koettavana kymmenen asuntokohdetta, teemoitettuja työpajoja sekä erilaisia kävelyreittejä, joissa voi tutustua esimerkiksi erilaisiin kiertotalousratkaisuihin ja alueen historiaan.

Jokaiselle festivaalipäivälle on luvassa myös monipuolista puheohjelmaa, joka käsittelee muun muassa rakentamisen, asumisen ja kaupunkiympäristöjen murrosta sekä sitä, mitä uuden ajan rakentaminen on ja miten vaikkapa tekoälyä tullaan hyödyntämään tulevaisuuden kaupungeissa. Lavoille nousevat alan huippuasiantuntijat.

Valkeakoski esittelee ekologisia ja edullisia koteja

Talonäyttely Valkeakoskella toteutetaan nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran vuonna 2017 pidetty tapahtuma houkutteli Valkeakoskelle yli 17 000 kävijää. Tapahtuman teemoina ovat ekologisuus, edullisuus, kompaktit kodit ja joustava rakennusprojekti. Yksi koti sisustetaan täysin kiertotalouden periaatteita kunnioittaen ja second hand -huonekaluilla. Yhdessä kohteessa minimoidaan kaikki rakentamisen päästöt, ei vasta asumisvaiheen päästöjä. Kaikki kohteet ovat kooltaan 83–139 m2

 –  Valkeakosken Talonäyttely esittelee kymmenen uniikkia, tavallisten kotitalouksien budjetteihin sopivaa kotia. Haastavasta ajasta huolimatta rakentaminen etenee suunnitellusti ja kesällä saamme tarjota rakentamisen ja asumisen inspiraatiota eritoten ekologisuuden ja edullisuuden näkökulmista, Siiri Nieminen kertoo.

Koko perheen messutapahtumassa on ravintola sekä oheisohjelmaa, kuten asiantuntijapuheenvuoroja. Perheen pienet rakentajat huomioidaan esimerkiksi alueelle valmistuvalla liikuntapuistolla.

Talonäyttely Valkeakoskella ja URF ovat tausta-ajatuksiltaan vastaavat, mutta niissä on myös erilaisia piirteitä. Tavoitteena on, että kumpikin tapahtuma tarjoaa kävijöille ensi kesänä jotakin elämyksellistä ja ainutlaatuista.

Lisätietoja:
Eeva-Maria Lidman

Viestintäasiantuntija
Uuden ajan rakentamisen festivaali
040 318 2963
eeva-maria.lidman@kerava.fi

Siiri Nieminen
Projektipäällikkö,
Talonäyttely Valkeakoskella
040 335 6055
siiri.nieminen@valkeakoski.fi

 Talonäyttely Valkeakoskella on asumisen messutapahtuma, joka toteutetaan toista kertaa 24.7.–4.8.2024. Vuoden 2024 Talonäyttelyssä esitellään kymmenen ekologista ja edullista kotia. Juusonniityn asuinalue sijaitsee Lotilanjärven läheisyydessä Valkeakoskella vain 30 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta tai Hämeenlinnasta. Ensikerran kesällä 2017 järjestetty tapahtuma houkutteli yli 17 000 kävijää. Talonäyttelyn pääyhteistyökumppanit ovat Valkeakosken Energia ja Omakotiliitto. www.talonayttely.valkeakoski.fi

Uuden ajan rakentamisen festivaali eli URF on uudenlainen kaupunkitapahtuma, joka esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon vehreässä ympäristössä. Tapahtuma toteutetaan 26.7.–7.8.2024 uudella luonnonkauniilla Kivisillan asuinalueella runsaan kilometrin päässä Keravan keskustasta. Tapahtuma tarjoaa puitteet kestävän elämän kokeiluihin antaen ideoita ja ratkaisumalleja tulevaisuuden asumiseen. Kerava sijaitsee alle 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, junalla Keravan saavuttaa Helsingistä 20 minuutissa. URFin kumppaniverkostossa on kymmeniä toimijoita. www.urf.fi