Keravan kaupunki solmi tonttikaupat TA-yhtiöiden kanssa – Kivisillan alue saa uuden rakennuttajan

Keravan Kivisiltaan nousee kaksi luhtikerrostaloa, joihin tulee yhteensä 48 uutta asumisoikeusasuntoa. Asumisoikeusasunnot luovat monipuolisen pohjan Kivisillan alueen asumisratkaisuille.

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja TA-yhtiöiden rakennuttajapäällikkö Ari Uotila allekirjoittivat tänään Pianonsoittajankatu 3 -tonttia koskevan kauppakirjan. Tontti sijaitsee Kivisillan uudella asuinalueella.

TA-yhtiöt rakennuttaa tontille kaksi 5-kerroksista luhtikerrostaloa, joihin tulee yhteensä 48 asumisoikeusasuntoa. Asumisoikeus on vuokra- ja omistusasumisen välimuoto, jossa yhdistyvät vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys.

Uudiskohteen rakennuslupa on lainvoimainen, joten rakentaminen voi alkaa heti. Asunnot tulevat hakuun kesällä 2024 ja niiden arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2025.

Keravan kaupunki pystyy vastaamaan rakentamisen tarpeisiin

Tonttikaupoilla on kaupungille iso merkitys.

”On hienoa, että olemme pystyneet vastaamaan rakentamisen tarpeisiin. Meillä on ollut viime vuosina tarjolla rakennuttajille houkuttelevilta alueilta kohtuuhintaisia tontteja, joiden tonttitehokkuus ja muut rakentamisen edellytykset ovat olleet kiinnostavia”, Rontu iloitsee.

Rakennusyhtiöt arvostavat sitä, että Keravalla hankkeiden läpivienti aina maankäyttösopimuksista ja kaavoituksesta rakennuslupahankkeiden myöntämiseen toimii joustavasti ja tehokkaasti. Näin rakennushankkeet päästään käynnistämään viivyttelemättä.

”Uskaltaisin jopa sanoa, että meillä rakennushankkeet viedään maaliin naapurikuntia nopeammin. Palvelulupauksemme on, että Keravalta saa rakennusluvan viikossa”, Rontu sanoo.

TA-Yhtiöiden käynnistämä rakennushanke on merkittävä askel Kivisillan asuinalueen kehittymisessä.

Kivisillan alue on Keravan kaupunkifestivaalin sydämessä

TA-yhtiöt osallistuu Keravan kaupungin järjestämään, koko perheille suunnattuun ilmaiseen kaupunkitapahtumaan Uuden ajan rakentamisen festivaaliin (URF). Tapahtuma on yksi Kerava 100 -juhlavuoden päätapahtumista ja se järjestetään Kivisillan alueella 26.7.–7.8.2024.

TA-Yhtiöt tulee esittelemään ja markkinoimaan kaupunkifestareilla tulevia asuntoja. Tapahtuman kannalta on positiivista, että uusi rakennushanke saadaan nyt käynnistettyä. Uudiskohde tulee saamaan runsaasti näkyvyyttä kaupunkitapahtuman ansiosta.

Tutustu Uuden Ajan Rakentamiseen festivaaliin: urf.fi