Uuden ajan rakentamisen festivaali avaa porttinsa 26.7.2024

Keravan kaupunki viettää ensi vuonna 100-vuotisjuhlaa. Kesällä 2024 järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF houkuttelee monipuolisella ohjelmalla kaupunkiin rakentamisen ja asumisen ammattilaisia sekä suurta yleisöä.

Yksi juhlavuoden päätapahtumista sijoittuu Kivisillan asuinalueelle, jonka rakentamisessa kiertotalous ja kestävä kehitys ovat olleet avainteemoja alusta alkaen. URF:n ohjausryhmä on 9.10. yksimielisesti päättänyt festivaalin ajankohdasta ja pääasiallisista teemoista.

URF:n portit aukeavat Kivisillassa 26.7.2024 ja ovat auki 7.8.2024 asti. Uuden ajan rakentamisen festivaali URF esittelee Kivisillan rakentamista ja toimii alustana kestävän rakentamisen, asumisen ja elämäntavan ratkaisulle.

”Runsas ohjelmatarjonta tulee puhuttelemaan sekä rakentamisen ja asumisen alan ammattilaisia että suurta yleisöä. Iloksemme voimme samalla kertoa, että URF on muiden kaupunkifestivaaliemme tapaan suurelle yleisölle päiväaikaan maksuton”, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sanoo.

Festivaalin arkiaamut täyttyvät rakentamisen ja asumisen alan ammattilaisille suunnatusta ohjelmasta. Suurelle yleisölle ovet aukeavat klo 12.00. Perjantai- ja lauantai-iltojen artistikeikat ovat maksullisia ja sunnuntaisin on luvassa maksutonta lapsille suunnattua ohjelmaa.

Festivaalivieraat pääsevät tutustumaan muun muassa energiaviisaaseen omakotitaloon, joka toteutetaan Keudan opiskelijatyönä, Nikkarinkruunun kerrostalokohteeseen, Puukoti Groupin ekologisiin ja energiatehokkaisiin pari- ja rivitaloihin sekä Hoivatilojen palveluasumisen kohteeseen. Talokohteiden lisäksi tapahtumassa voi tutustua Spolia Designin kiertotalouspaviljonkiin, jonka rakennusmateriaalit ovat peräisin puretuista taloista.

Ohjelmatarjontaa täydentävät erilaiset kestävään elämään liittyvät työpajat, tietoiskut, keskustelutilaisuudet, livemusiikki sekä lähiruoka ja taide, joka levittäytyy ympäri festivaalialuetta.

Ohjelma tarkentuu tämän syksyn ja alkuvuoden 2024 aikana.

Lisätietoja:
Tapahtumajohtaja
Riitta Kalliokoski
Puh. 040 318 2585
riitta.kalliokoski@kerava.fi