Uuden ajan rakentamisen festivaalin ilmaisohjelma täydentyy huippuasiantuntijoiden luentosarjalla

Ensi kesänä 26.7.–7.8.2024 Keravalla järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF esittelee kestävää rakentamista ja asumista sekä tarjoaa eturivin artistien konsertteja ja asiantuntijapuheenvuoroja.

Nyt julkistamme iltapäivien luentosarjat, Uuden ajan akatemiat, jotka käsittelevät muun muassa rakentamisen, asumisen ja kaupunkiympäristöjen murrosta. Lavoille nousevat yliopistojen huippuasiantuntijat.

”Halusimme luoda URFiin ohjelmaosuuden, joka pohtii tärkeitä, ajassamme läsnä olevia kysymyksiä. Millaisen suunnanmuutoksen uusi aika vaatii asumisessa ja arkkitehtuurissa, mitä uuden ajan rakentaminen on ja miten muun muassa tekoälyä tullaan hyödyntämään tulevaisuuden kaupungeissa”, sanoo URFin projektipäällikkö Pia Lohikoski.

”Meillä on vain yksi planeetta, ja siksi meidän on muutettava ylikuluttamiseen johtaneita tapojamme. URFssa keskustelijoina on alan johtavia tutkijoita, kaupunkisuunnittelun ja arkkitehtuurin uudistajia mutta myös väitöskirjavaiheessa olevia uusia nimiä”, sanoo tulevaisuuden asumisen asiantuntija ja luentosarjan juonnoista vastaava Kimmo Rönkä

Uuden ajan akatemioiden teemat ovat luonnon, elonkirjon ja ruokajärjestelmän murros, arkkitehtuurin murros, rakentamisen murros, kaupunkisuunnittelun murros, energiamurros sekä elämisen murros. Akatemiat järjestetään URFin päälavoilla 30.7.–2.8. ja 6.–7.8. klo 14.–15.30. 

Puhujina ovat muun muassa mikrobiekologian dosentti Kim Yrjälä Helsingin yliopistosta, väitöskirjatutkija, FM Kati Toivanen Helsingin yliopistosta, väitöskirjatutkija, arkkitehti Jaakko Torvinen Aalto-yliopistosta, tutkijatohtori Markku Norvasuo ja gerontologian dosentti Outi Jolanki Tampereen yliopistosta, maisemasuunnittelun apulaisprofessori Elisa Lähde Aalto-yliopistosta sekä tutkijatohtori Kari Koppelmäki Viikki Food Design Factorysta.

Julkaisemme lisää ilmaisohjelmaa lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja:

Pia Lohikoski

Projektipäällikkö

Puh- +358 40 318 2193,

pia.lohikoski@kerava.fi