Metsälava 31.7.

 • 12.30–13.00
  Arjen arkkitehtuuri -klinikka: Toimiva koti ja kiintokalusteet

  Tökkivätkö kotisi tilaratkaisut? Ärsyttääkö toimimaton eteinen? Entä keittiö ja pyykkihuolto?

  Tarjolla veloituksetonta pikasparrausta kodin tila- ja sisustusratkaisuihin. Varaa mukaan valokuvia tai pohjapiirustus, jos haluat parhaan avun. Lavalla pääset myös hypistelemään trendikkäitä ja kestäviä kiintokalustemateriaaleja, kenties suunnittelemaan oman keittiön uudistusta.

  Tule tekemään oma materiaali-moodboard ja jaa työsi myös someen muiden ihasteltavaksi!

 • 14.00–14.30
  Kartanon alueen historiaa ja Keravan arkeologiaa

  Miten Keravan kartanon alue on vuosien saatossa kehittynyt ja muuttunut?

  Entisen arkeologin, nykyisen insinöörin ja paikkatieto-entusiastin sekä Keravan kaupungin paikkatietojohtajan Olli Kunnaksen, puheenvuorossa kuulemme paikallishistoriallisen katsauksen Keravan kartanoon ja käsittelemme Keravan kartanon alueen historiaa sekä lähialueiden arkeologiaa.

 • 15.00–16.00
  FIX: Huolla ja korjaa – Mitä sinä olet huoltanut tai korjannut viimeksi? 

  Onko korjattu vaate tai kahvikuppi kaunis? Kuinka hyvin siedämme patinaa? Ovatko siivoamisesta aiheutuvat äänet häiritseviä? Entä millainen on museoiden suhde vaurioituneisiin kokoelmaesineisiin?

  Puheenvuorossa keskustelevat Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon FIX: Huolla ja korjaa yhteisnäyttelyn kuratoinnista vastaavan työryhmän jäsenet, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kuraattori Kaisa Karvinen sekä yleisötyövastaava Jemina Vainikka Lindholm. Puheenvuoro avaa näyttelyn teemoja yleisöä osallistaen.

 • 16.30–17.15
  Kiinnostaako kestävä ja hyvä elämä? Tutustu Elämänjalotukseen

  Haluaisitko elää kestävämmin ja ilmastoystävällisemmin, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Haluaisitko pohtia kestävämmän elämäntavan kysymyksiä yhdessä muiden kanssa kannustavassa ympäristössä?

  Elämänjalotus on Jalotuksen luoma menetelmä, jonka avulla opit elämään kestävämmin. Kutsumme Elämänjalotusta prosessiksi, jossa omasta elämästä tehdään jalompaa, eli laadukasta ja ekologisesti kestävää. Tarjoamme sekä verkkokursseja että live-työpajoja, joiden avulla pääset laatimaan oman kestävän elämäntavan suunnitelmasi. Tule kuulemaan lisää Jalotus ry:n perustajan ja luovan päällikön Anna Evilän puheenvuorossa.

  Anna Evilä, perustaja ja luova päällikkö, Jalotus ry