Niittylava 31.7.

 • 13.00–13.45

  Kaupunki arkkitehtuurin tilaajana

  Kommenttipuheenvuorossa arkkitehtuurisuunnittelun osuudesta rakentamisen hankintakokonaisuudessa sekä sen vaikutuksesta kustannuksiin, käytettävyyteen ja kestävyyteen keskustelevat Arkkitehtitoimistojen Liiton toiminnanjohtaja Kalle Euro, Suomen arkkitehtiliiton kilpailutoimikunnan puheenjohtaja ja arkkitehti Jari Lonka, arkkitehti Sanna Meriläinen sekä Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelija Laura Salminen.  

 • 15.30–16.00
  Placemaking – yhdessä parempia paikkoja

  Paikat, joissa vietämme aikaa, vaikuttavat suuresti elämäämme. Niitä suunniteltaessa ei usein kuitenkaan oteta huomioon elämän moninaisuutta, ihmisten tarpeiden muuttumista tai tilojen taipumista erilaisiin käyttötarkoituksiin.

  Placemaking on ajattelutapa ja menetelmä, joissa ihmiset pääsevät aidosti muovaamaan ympäristöään haluamansa suuntaan. Näin luodaan merkityksellisiä paikkoja – ja samalla lisää yhteisöllisyyttä ja parempaa elämänlaatua.

  Mutta miten näitä parempia paikkoja tehdään? Mitä tulee ottaa huomioon suunnittelussa ja ihmisten osallistamisessa? Siitä kertoo yhteisölliseen tekemiseen ja kaupunkitiloihin erikoistunut, Helsinki Urban Artin toiminnanjohtaja Jaakko Blomberg.

  Jaakko Blomberg, toiminnanjohtaja, Helsinki Urban Art, Kuva: Kadi Raudvassar

 • 17.15–18.00
  Kamus Quartet

  Paikkansa Suomen musiikkielämän huipulla vakiinnuttanut jousikvartetti Kamus Quartet hurmaa vahvalla ja persoonallisella soitollaan. Yhtye tunnetaan monipuolisesta ohjelmasuunnittelusta, ennakkoluulottomasta asenteesta sekä laajasta tyylikirjostaan.

  Kamuksen konsertti URF:ssa järjestetään osana URF:n ja kamaritaidetapahtuma Meidän Festivaalin yhteistyötä.

  Kamus Quartet