Alueohjelma 7.8.

 • 2.8.–7.8.
  Keravan kartanon piha ja kuisti
  Arkeologinen aarre -näyttely

  Arkeologinen aarre -näyttelyssä on esillä Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden ruukku-veistoksia Kivisillan punasavesta.

  Näyttelyn teemana on menneisyys ja maaperän salaisuudet, joihin kuuluvat savi ja siitä muinoin valmistetut esineet. Polton jälkeen keramiikka on ikuista, joten ruukunpalaset kertovat menneistä kulttuureista ja tavoista.

  Opiskelijoiden lähisavesta valmistamat ruukut on poltettu 1000 asteessa ekologisena kertapolttona. Niitä kuvittava reliefikoristelu esittää kuvia Kivisillan alueen muinaishistoriasta.

 • 2.8.–7.8.
  ti–la 12.00–19.00
  su 11.00–16.00
  Yhteisöllinen luontomandala -meditaatioharjoitus 

  Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan, Pekka Halosen akatemian ohjeiden mukaisessa meditaatioharjoituksessa kootaan maahan mandala, joka kuvaa maailmakaikkeuden järjestystä. Mandala on usein symmetrinen, mutta voidaan toteuttaa myös orgaanisena kuviona.

  Harjoituksessa on tarkoitus keskittyä hetkeen luonnonmateriaaleja kerätessä sekä miettiä materiaalien luonnetta, kokoa ja sävyjä. Mandalaan tulee valita vain sellaisia materiaaleja, joita on lupa kerätä. Esimerkiksi kiviä, käpyjä, kasveja ja heiniä. Kerää vain kasveja, joiden tiedät olevan ei-rauhoitettuja. Älä revi sammalta tai puiden oksia. 
   
  Harjoituksen jälkeen luonnonmateriaalit palautuvat itsekseen luontoon tai haravoidaan pois.

 • 12.00–13.00
  Niittylava ja Finlandia-aukio
  Päivätanssit

  Festivaalin viimeisen päivän kunniaksi ilmaispäivän avaa päivätanssit Keravan Eläkeläiset ry:n tanssiorkesteri Caprin tahdittamana. Jalalla voi pistää koreaksi niin Niittylavan-tapahtumakentällä kuin Finlandia-aukiollakin.

  Capri on paikallisille tuttu tanssittaja muun muassa ravintoloista ja Keravan kirjastolla järjestetyistä tapahtumista. Orkesteri tekee myös vierailuita esimerkiksi palvelutaloihin ja terveyskeskuksiin.

 • 12.00–19.00
  Taideleikkipuisto
  Kaikille saavutettava taidetyöpaja

  Keudan kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat järjestävät taidetyöpajoja kaiken ikäisille. Työpajaan voi osallistua nonstoppina pajan aukioloaikana.

 • 13.00–14.30
  Jalopelto
  Kaupunkiviljelyä Jalopellolla

  Tutustumme satokauden ajankohtaisiin töihin Jalotuksen kumppanuusviljelmällä Jalopellolla. Valmistelemme kohopenkkejä istutusta varten ja istutamme niihin yhdessä salaattia.

  Jalopelto on keväällä 2024 perustettu kumppanuusviljelmä, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Keravan kartanon viereisillä pelloilla Jalopellon jäsenille. Puolen hehtaarin pellolla viljellään muun muassa perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta ja yrttejä. Jalopelto edistää kestävää ruokakulttuuria ja hyvinvointia.

  Työpajaan mahtuu mukaan max. 20 hlö.

 • 13.30–14.15
  Kartanon nurmialue
  Lempeä liikuntatuokio aikuisille ja senioreille

  Keravan voimistelijat ry:n liikuntatuokio pitää sisällään lämmittelyn, lempeän lihaskunto- sekä venyttelyosuuden. Liikkeet tehdään omaan tahtiin mieltymyksien mukaan. Liikuntatuokion jälkeen mielesi on virkeä ja levollinen, sekä kehosi on saanut uutta energiaa.

 • 15.00–16.00
  Lähtö navetan edestä
  Tutustu kestävän elämän liike Jalotukseen

  Missä on Jalopelto tai lainaamo? Kuka on Mustikka? Mitä tarkoittaa Elämänjalotus?

  Tervetuloa tutustumaan kestävän elämän siirtymäliike Jalotukseen! Jalotus auttaa ihmisiä siirtymään kestävään elämäntapaan. Kuulet kestävästä elämäntavasta eri näkökulmista; luontoyhteydestä liikkumistapoihin ja kiertotaloudesta lähiruokaan. Noin tunnin mittaisen kävelykierroksen aikana kuljemme Keravan kartanon ja sen navetan pihapiirissä.

  Kierrokselle mahtuu mukaan max. 20 hlö.

  Kuva: Dora Hietavirta

Huomioithan, että alueella on eläimiä koko URF:n ajan!

Yhteistyökumppanillamme Jalotuksella on Keravan kartanon ympäristössä lampaita, kanoja ja pupuja. Liikuthan rauhallisesti eläinten lähellä ja vältät voimakasta äänenkäyttöä. Eläimiä saa katsoa, mutta aitauksiin ei saa mennä. Eläimille saa syöttää ainoastaan voikukanlehtiä ilman juuria, ei ihmisen eväitä. Huomioithan, että lampaiden peltoa rajaa sähköaita.

Cityfarmarit hoitavat Jalotuksen eläimiä, yhteisöviljelmää, Jalopeltoa sekä mehiläispesiä. Toimintaa saa seurata, kun annat työrauhan etkä koske kasveihin tai eläimiin ilman lupaa. Jalotuksen toimintaan voi tutustua päivittäisillä esittelykierroksilla.