Pilske 3.8.

 • 12.30–13.15
  Pilske-lava
  Asumisen unelmia – Milla ja Markku Vahtila

  Asumisen unelmia on neljäosainen luentosarja, joka tarjoaa sykähdyttäviä tarinoita omien asumisen unelmien toteuttamisesta ja luonnonläheisemmän elämäntavan tavoittelusta inspiroivien vieraiden kertomana.

  Miten oppia elämään keskellä unelmiensa elämää ilman, että kuitenkaan kuluttaa sillä itseään loppuun? Esityksessään Milla ja Markku Vahtila kertovat talo- ja kasvutarinansa, jossa talon tuhoutuminen tulipalossa heitti heidät vanhan hirsitalon remontoijista vanhojen talojen siirtäjiksi ja rakentajiksi. Kokemuksen ja rahan puutteen he korvasivat rohkeudella ja intohimolla ja päätyivät tragedian saattelemina elämään unelmiensa elämää, josta eivät ilman tulipaloa olisi osanneet edes haaveilla.

  Nyt Millan ja Markun elämä on tasapainoilua talonrakennuksen, luovuuden, yrittäjyyden ja rauhassa elämisen opettelun kanssa. Talo on yhä vailla kattoa. Pystyvätkö Milla ja Markku rakentamaan sitä koskaan valmiiksi – vai haluavatko sitä edes enää ja millä kustannuksella?

  Millan ja Markun matkaa voit seurata YouTubessa: Siirry Vahtiloiden YouTube-kanavalle.

  Kuva: Voima-Vahtila

 • 13.30–14.15
  Pilske-lava
  Toimittaja Pauliina Seppälä – Paikkakunta on merkittävä vasta kun siellä on itseorganisoituvaa pöhinää

  Mikä tekee paikkakunnasta kiinnostavan? Ihmiset ja kollektiivinen luovuus?

  Toimittaja ja yhteiskunnallinen keskustelija ja kehittäjä Pauliina Seppälä kertoo, millä tavoin hän on ollut kiihdyttämässä yhteisöllisyyden kokemuksia ja yhteistä luovuutta muun muassa Siivouspäivässä ja Home&Found -asumisesittelykonseptin avulla. Hän puhuu myös paikan orgaanisen kehitykseen panostamisen kannattavuudesta.

  Pauliina Seppälä, toimittaja ja yhteiskunnallinen keskustelija ja kehittäjä, Kuva: Jaakko Sirkiä

 • 16.45–17.45
  Pilske-lava
  Taidetta kaupunkitilaan ja ihmisten arkeen -paneelikeskustelu

  Kuulemme, miten kulttuurin keinoin voidaan rakentaa yhteisöllisyyttä. Milloin taide onkin aktivismia kaupunkitilassa? Kuinka arjessa koettava tai itse toteutettava taide luo osallisuutta ja kulttuurihyvinvointia? Miksi kulttuuri tulisi nähdä kestävyystekona ja investointina, eikä vain menoeränä?

  Puhujina paneelissa kuulemme Muusikkojen liiton viestintäpäällikkö Sanni Kahilainen, Taiteen sulattamon toiminnanjohtaja Eveliina Lafghani, Voiman Häiriköt-päämajan taiteilija ja toimittaja Jari Tamminen sekä Purkutaiteen taiteellinen johtaja Jouni Väänänen. Paneelia moderoi Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

  Siirry KULTA ry:n sivuille.