Näytteilleasettajat

Tule mukaan näytteilleasettajaksi

Uuden ajan rakentamisen festivaali tarjoaa näytteilleasettajapaikkoja festivaalin valmiissa katetuissa rakenteissa sekä kahdella asfaltoidulla kentällä omille rakenteille. Näytteilleasettajat kuratoidaan festivaalin teemojen mukaisesti. 

Tapahtuman keskeisiä teemoja ovat:

 • Vehreys ja omavaraisuus 
 • Yhteisöllisyys ja hyvinvointi 
 • Taide ja tutkimus 
 • Kestävä rakentaminen ja asuminen 
 • Älykkäät energiaratkaisut ja liikkumisen muodot 
 • Kiertotalous 

Tietoa näytteilleasettajalle

 • Haemme näytteilleasettajiksi festivaalin vastuullisuusteemoihin sopivia tuotteita, palveluita tai hankkeita esitteleviä yrityksiä, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Paikalla saa myydä tuotteita tai palveluita.

  Valinnoissa painotamme erityisesti ekologisuudesta kertovia sertifikaatteja, ekologisia pakkausratkaisuja sekä festivaalin teemoihin sopivia tuotteita tai palveluita.

  Näytteilleasettajapaikat eivät ole tarkoitettu elintarvikkeiden myyntiin. Elintarvikemyyntiin liittyen olethan yhteydessä sanni.motrescu@kerava.fi

  Hae mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake.

  Kaikki hakuajan loppuun mennessä täytetyt näytteilleasettajalomakkeet liitteineen käydään läpi tapahtumanjärjestäjän toimesta ja arvioidaan ottaen huomioon valintamahdollisuuksia parantavat kriteerimme. Mukaan hakeneista näytteilleasettajista koostetaan kuratoitu, korkealaatuinen ja monipuolinen näytteilleasettajakokonaisuus. Paikkoja tapahtuma-alueella on rajoitettu määrä.

  Valintatuloksista ilmoitetaan hakijoille hakuajan päätyttyä 25.4.24–8.5.24 välisenä aikana. Teemme valintoja jo hakuaikana. Yksityiskohtaiset ohjeet lähetetään valintasähköpostin yhteydessä jokaiselle mukaan valitulle näytteilleasettajalle.

  Hakuaikataulu

  • 24.5.  Hakuaika päättyy
  • 7.6.    Mukaan valituille näytteilleasettajille ilmoitetaan valinnoista
  • 30.6. Paikkojen varausmaksulaskun eräpäivä
  • 2.7.  Näytteilleasettajat julkistetaan URF-kanavissa
  • 10.7.  Paikkamaksun loppulaskun eräpäivä

  Hakuajan päättymisen jälkeen ilman paikkoja jääneisiin myyjiin otetaan yhteyttä, jos tarjolla on peruutuspaikkoja.

  Yleiset ehdot

  •  Näytteilleasettajapaikka voidaan vuokrata yritykselle tai yhdistykselle.
  •  Emme vuokraa paikkoja poliittisen toiminnan esittelyyn.
  •  Turvallisuussyistä emme vuokraa paikkoja omille telttarakenteille.
  •  Hakija täyttää hakulomakkeeseen kirjallisen esittelyn itsestään ja paikalla esiteltävästä / myynnissä olevasta tuotevalikoimasta.
  •  Hakija liittää hakemukseen kuvia tuotteista ja linkin mahdollisille verkkosivuille ja Facebook- sekä Instagram-sivuille.
  • Hakija sitoutuu pitämään pisteensä avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti ti–la 12–19, su 11–16.
  • Hakija selvittää etukäteen myyntitoimintaansa liittyvät velvoitteet (esimerkiksi vero-, työnantaja-, ympäristö- ja terveysviranomaiset).
  • Mikäli hakijalla on myyntitoimintaa, otattehan huomioon, että käytössä on asiakkaille korttimaksu- ja/tai mobiilimaksumahdollisuus. Tarvittaessa tapahtumanjärjestäjältä on vuokrattavissa korttimaksulaite.
  • Hakemuksen jättäminen ei velvoita ottamaan vastaan tarjottua näytteilleasettajapaikkaa.
  • Mikäli näytteilleasettaja käyttää pisteellään teoston alaista musiikkia näytteilleasettaja huolehtii siihen liittyvistä luvista ja kustannuksista.
  • Mikäli näytteilleasettaja käyttää pisteellään kaasua tai tulta, mahdolliset lupajärjestelyt tulee selvittää ennakkoon tapahtumanjärjestäjän kanssa.
  • Tapahtumanjärjestäjällä on tapahtuman yleinen vastuuvakuutus, näytteilleasettaja vastaa oman pisteensä irtaimiston, laitteiston ja henkilökunnan vakuuttamisesta.
  • Järjestyksenvalvojat ja yövartiointi vastaavat henkilöturvallisuudesta ja torjuvat rakenteisiin kohdistuvaa ilkivaltaa. Suosittelemme viemään arvoesineet pois esittelypisteeltä yöksi.
  • Esittelypisteillä on luvallista käyttää vain ulkokäyttöön soveltuvia jatkojohtoja ja sähkölaitteita.
  • Kaiken esittelypisteille tulevan kalustuksen ja somistuksen sekä henkilöstön tulee pysyä sille varatun alueen sisäpuolella, feissaus-tyyppinen toiminta ei sovellu URFin näytteilleasettajapaikoille.
  • Näytteilleasettajapaikoilla ei saa jakaa tapahtuman ympäristöteemoihin sopimattomia promootiotuotteita (kuten ilmapallot ja erityisesti muovia sisältävät tuotteet).
  • Tapahtumajärjestäjä kerää listan jokaisen pisteen sähkölaitteista ja niiden tehoista varmistuakseen sähkökuormituksen riittävyydestä, screenien ja äänentoiston tuomisesta pisteelle sovitaan aina erikseen.
  • Tapahtumanjärjestäjä vastaa esittelytekstien tuottamisesta.
 • Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja miten ne toimitetaan?
  Jokaisen hakijan kuvia tarvitaan myyntiin tulevista tuotteista kuratointiprosessia ja markkinointiviestintää varten. Kuvat ladataan ilmoittautumisen yhteydessä Forms –lomakkeelle.

  Voiko näytteilleasettajapaikan jakaa useamman toimijan kesken?
  Voi. Tällöin yksi toimijoista ottaa päävastuun yhteyshenkilönä ja vuokralaisena ja täyttää yhden hakulomakkeen esitellen myyntiin tulevat tuotteet.

  Voiko yhdistys hakea näytteilleasettajapaikkaa?
  Yhdistyksenä voi hakea mukaan tapahtumaan. Näytteilleasettajapaikkasopimuksen allekirjoittajana tulee toimia henkilö, jolla on oikeus toimia yhdistyksen puolesta.

  Voiko näytteilleasettajapaikan siirtää toiselle, jos on itse estynyt osallistumasta tapahtumaan?
  Paikalla saa toimia vain se yritys, jolle näytteilleasettajapaikka on myönnetty. Toiminnan järjestäminen alihankintana ja vuokraoikeuden tai sen osan edelleen luovuttaminen ei ole sallittua.

  Voiko tuotevalikoimaa päivittää kuratointivaiheen jälkeen?
  Toimijan on pitäydyttävä hakemuksessa ilmoittamassaan tuotekategoriassa. Jos tuotevalikoima muuttuu, olethan yhteydessä tapahtuman järjestäjään.

  Voinko hakea useampaa näytteilleasettajapaikkaa?
  Paikkoja vuokrataan yksi per yritys/yhdistys per paikkatyyppi (telttapaikka / oma rakenne). Tällä pyritään siihen, että mahdollisimman moni eri toimija mahtuu mukaan URF tapahtumaan.

  En pysty maksamaan maksuja eräpäivään mennessä, mitä teen?
  Maksamatta jääneet maksut oikeuttavat järjestäjän siirtämään paikan varasijalla odottavalle. Jos et pysty maksamaan näytteilleasettajapaikkamaksuja eräpäivään mennessä, ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään hyvissä ajoin ennen eräpäivää asian sopimiseksi.

  Voinko myydä tuotteita, joihin on käytetty jonkun muun tuottamaa kuva- tai printtimateriaalia?
  Myyjä on vastuussa siitä, että hänellä myynnissä olevat tuotteet eivät loukkaa tekijänoikeuksia. Esimerkiksi Marimekko on kieltänyt kankaistaan valmistettujen tuotteiden myynnin. Tapahtuman järjestäjällä on oikeus poistaa myynnistä tuotteet, jotka loukkaavat toisen osapuolen tekijänoikeuksia.

  Onko näytteilleasettajille varattu parkkipaikkoja tapahtuma-alueen läheisyydestä?
  Parkkeeraaminen on maksullista ja parkkipaikkoja on rajallisesti. Suosittelemme hankilökuntaa saapumaan alueelle julkista liikennettä tai kimppakyytejä käyttäen. Lähetän tarkemmat tiedot parkkeeraamisesta lähempänä tapahtumaa. Parkkipaikat eivät sijaitse välttämättä tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä.

  Miten näytteilleasettajapaikalle saa tehdä huoltoajoa?
  Huoltoajo alueelle on sallittu erillisellä huoltoajoluvalla tapahtuman ollessa suljettu. Huoltoajoaika päättyy 30min ennen tapahtuman alkua ja alkaa 30min tapahtuman sulkeutumisen jälkeen. Hätätapauksessa tuotetäytön voi tehdä Kytömaan tien puoleiselle portille, josta tavarat voi kuljettaa näytteilleasettajapaikalle maitokärryllä.

  Tapahtumanjärjestäjä ei järjestä näytteilleasettajille erillistä varastointitilaa tapahtuma-alueella.

  Jos sinulla on kysyttävää tai olet kiinnostunut kumppanuudesta Uuden rakentamisen festivaaleilla, ole yhteydessä sähköpostitse kivisilta@kerava.fi

   

Siirry ilmoittautumislomakkeelle (Forms)

Jos olet kiinnostunut aluenäkyvyydestä tai muista yhteistyömahdollisuuksistamme, vieraile kumppanuus-sivuillamme ja ota meihin yhteyttä.