Alueohjelma 26.7.

 • 12.30–14.00
  Jalopelto
  Kaupunkiviljelyä Jalopellolla

  Satokauden ajankohtaisia töitä kestävän elämän liike Jalotuksen kumppanuusviljelmällä. Valmistelemme kohopenkkejä istutusta varten ja istutamme niihin yhdessä salaattia.

  Jalopelto on keväällä 2024 perustettu kumppanuusviljelmä, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Keravan kartanon viereisillä pelloilla Jalopellon jäsenille. Puolen hehtaarin pellolla viljellään muun muassa perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta ja yrttejä. Jalopelto edistää kestävää ruokakulttuuria ja hyvinvointia.

  Työpajaan mahtuu mukaan max. 20 hlö.

 • 16.00–17.00
  Lähtö Jalotuksen navetan edestä.
  Tutustu kestävän elämän liike Jalotukseen

  Missä on Jalopelto tai lainaamo? Kuka on Mustikka? Mitä tarkoittaa Elämänjalotus?

  Tervetuloa tutustumaan kestävän elämän liike Jalotukseen! Jalotus auttaa ihmisiä siirtymään kestävään elämäntapaan. Kuulet kestävästä elämäntavasta eri näkökulmista; luontoyhteydestä liikkumistapoihin ja kiertotaloudesta lähiruokaan. Noin tunnin mittaisen kävelykierroksen aikana kuljemme Keravan kartanon ja sen navetan pihapiirissä.

  Kierrokselle mahtuu mukaan max. 20 hlö. 

  Kuva: Dora Hietavirta

Huomioithan, että alueella on eläimiä koko URF:n ajan!

Yhteistyökumppanillamme Jalotuksella on Keravan kartanon ympäristössä lampaita, kanoja ja pupuja. Liikuthan rauhallisesti eläinten lähellä ja vältät voimakasta äänenkäyttöä. Eläimiä saa katsoa, mutta aitauksiin ei saa mennä. Eläimille saa syöttää ainoastaan voikukanlehtiä ilman juuria, ei ihmisen eväitä. Huomioithan, että lampaiden peltoa rajaa sähköaita. 

Cityfarmarit hoitavat Jalotuksen eläimiä, yhteisöviljelmää, Jalopeltoa sekä mehiläispesiä. Toimintaa saa seurata, kun annat työrauhan etkä koske kasveihin tai eläimiin ilman lupaa. Jalotuksen toimintaan voi tutustua päivittäisillä esittelykierroksilla.