Pilske 26.7.

 • 26.–28.7.
  Pilske-teltta
  Villiruokaviikonloppu Villd-ravintola pop-up

  Vegaanista villiruokaa tarjoileva fine dining -tason ravintola Villd tekee paluun URF:n avajaisviikonlopun pop-upissa. Huippukokki ja ekologisen ruanlaiton pioneeri Ossi Palonevan luotsaama Villd tarjoaa lähiluonnon täysin vegaaniset raaka-aineet elämyksellisessä, monipuolisessa ja herkullisessa muodossa.

  Kolmen maisteluannoksen menu 25 €.

 • Klo 14.00–15.00
  Pilske-lava
  Poliitikkopaneeli: Mitä on uuden ajan rakentaminen?

  Avajaispäivän paneelikeskustelussa kansanedustajat keskustelevat uuden ajan rakentamisesta ja kestävästä asumisesta.

  Mitä eri puolueiden edustajat ajattelevat rakentamisen vastuullisuusnäkökulmista, asumisen hinnasta tai yhteisöllisyyden ja luonnon monimuotoisuuden merkityksestä kaupunkisuunnittelussa? Millaisilla politiikkatoimilla rakennusalan lama taittuu?

  Keskustelijat:

  Tiina Elo, kansanedustaja, Vihreät

  Minja Koskela, kansanedustaja, Vasemmistoliitto

  Pinja Perholehto, kansanedustaja, SDP

  Marju Silander, toiminnanjohtaja, Keskusta

  Heikki Vestman, kansanedustaja, Kokoomus

 • 17.15–18.00
  Pilske-lava
  KEYNOTE: Arto O. Salonen – Kuinka tulevaisuudesta tehdään hyvä?

  Kestävä hyvinvointi edustaa kokonaisvaltaista käännettä kohti hyvää ja tavoittelemisen arvoista tulevaisuutta. Houkuttelevan hyvä tulevaisuus rakentuu tieteen, taiteen, talouden ja teknologioiden vuorovaikutuksessa. Tiede ja taide sanoittavat näkymän, joka tehdään todeksi talouden ja teknologioiden avulla. Oleellisempaa kuin kova vauhti on varmistaa, että kulkusuunta tuo toivoa.

  Professori Arto O. Salonen on tulevaisuuden tekijä, joka tutkii kestävään elämään ja yhteiskuntaan siirtymistä. URF:ssa Salonen pohtii kestävää hyvinvointia tieteen, taiteen, talouden ja teknologian vuorovaikutuksen näkökulmista.

  Arto O. Salonen, Kuva: Juha Tormala

 • 16.45–17.15
  Pilske-lava
  Huippukokki Ossi Paloneva – Mitä luonnosta kannattaa kerätä?

  Huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri Ossi Paloneva esittelee kauden kiinnostavimmat kasvit ja muut luonnonkeruutuotteet sekä niiden tehokkaan säilönnän lisäarvotuotteiksi arkeen ja juhlaan.

  Ossi Paloneva, huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri