Turvallisuus

Uuden ajan rakentamisen festivaalin turvajärjestelyt on suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä tapahtuma-alan ammattilaisista koostuvan tiimin kanssa, johon lukeutuu tapahtuman turvapalvelut tuottava yritys, Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö ja tapahtuman tuottaja.

Tapahtuman aukioloaikoina alueelle on asetettu päivisin järjestyksenvalvonta ja öisin yövartiointi. Ilmaisaukioloaikoina alueella voidaan suorittaa satunnaisesti turvatarkastuksia ja tarvittaessa ruuhkatilanteissa aidatulle tapahtuma-alueen yleisömäärää säännöstellään porteilla.

Konsertti-iltoina suoritamme yleisölle turva-tarkastuksen alueen porteilla.

Tapahtuma-alueella kielletyt esineet ja aineet:

 • Ampuma-aseet, veitset, puukot ja muut teräaseet, terävät niittivyöt, hiuslakkapullot ja muut aerosolit, nesteet, alkoholi, huumausaineet, ilotulitteet ja laserosoittimet.
 • Avatut pullot, purkit ja tölkit (lasi, muovi, metalli). Tyhjät pullot ovat sallituja ja pulloihin voi täyttää vettä ravintola-alueen vesipisteellä.
 • Retkikalusteet (pöydät, grillit). Kokoon taitettavat tuolit on sallittu.
 • Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuus- ja näkyvyyssyistä. Sateen sattuessa otathan mukaasi esim. sadetakin tai kertakäyttösadetakin. Sateenvarjo on jätettävä narikkaan.
 • Kuvaaminen älypuhelimilla ja pienillä digikameroilla on sallittua. Järjestelmäkamerat (= kamera jossa irroitettavaa optiikkaa), videokamerat ja GoPro-laitteet, dronet, selfietikut, nauhurit, tablettitietokoneet ja läppäritietokoneet ovat kiellettyjä. Varavirtalähteet ovat sallittuja.
 • Terveydellisistä syistä tarpeelliset lääkkeet ja apuvälineet ovat sallittuja. Tuothan mukanasi reseptin tai lääkärintodistuksen, jonka voit esittää henkilökunnalle kysyttäessä.
 • Fanikyltit ja liput ovat sallittuja, mutta niitä ei saa nostaa ilmaan lavan edessä eikä muuallakaan, missä ne voivat haitata muiden näkyvyyttä. Järjestyksenvalvojat voivat pyytää sinua laskemaan kyltitystäsi. Lippujen ja banderollien tangot ja kepit kannattaa jättää kotiin, sillä näiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kiellettyjä.
 • Järjestyksenvalvoja tekee viime kädessä päätöksen siitä, mitä tapahtumaan saa tuoda. Jos järjestyksenvalvoja turvallisuustarkastuksen yhteydessä löytää kiellettyjä esineitä tai aineita, on tällä oikeus poistaa ne asiakkaalta.

Turvallisemman tilan periaatteet

Uuden ajan rakentamisen festivaali on sitoutunut noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita

 1. Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.
 2. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.
 3. Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä
 4. Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
 5. Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.
 6. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.

Festivaalin häirintäyhteyshenkilö

Tapahtumassa on käytössä ulkopuolinen häirintäyhteyshenkilö, jolta saa tukea ja apua häirintätapauksissa. Yhteystiedot löytyvät tapahtuman kaikista wc-tiloista, Keravan kartanon aulatilasta sekä tapahtuman aikana myös tältä sivulta.

Emme hyväksy tapahtumassa minkäänlaista häirintää olipa kohteena festivaalivieras, tapahtumahenkilökunnan jäsen, ravintolatyöntekijä, esiintyjä tai vapaaehtoinen työntekijä. Olethan yhteydessä häirintäyhteyshenkilöön matalalla kynnyksellä, jos koet henkistä tai fyysistä häirintää tapahtumassa.

Toivotamme kaikille turvallista festivaalia!

Terveysturvallisuus

Pidämme huolta, että terveysturvallisuus toteutuu festivaalilla ja olemme sitoutuneet noudattamaan vironomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ohjeistuksia. Yleinen maskisuositus on poistunut, mutta maskia voi käyttää tapahtumissa oman harkinnan mukaan.

Tapahtumassa on käsienpesu- ja desinfiointipisteitä.

Varmistamme, että tapahtuman ravintolapalveluissa noudatetaan viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. 

Toivomme festivaalivieraat saapuvat paikalle terveinä.

Ensiapu

Tapahtuman järjestyksenvalvojat ovat ensiaputaitoisia. Tapaturman tai sairaskohtauksen sattuessa, voit napata hihasta järjestyksenvalvojaa, jolloin hän suorittaa tarvittavat ensiaputoimenpiteet ja siirtää tarvittaessa henkilön toipumaan saamaan hoitoa yksityiseen ensiaputilaan.

Järjestyksenvalvojat tunnistat keltaisista ja oransseista liiveistä.

Vakavissa sairastapauksissa tai onnettomuuksissa soitathan aina ensin 112.

Osoite hälytysajoneuvoille: Kytömaantie 35