Alueohjelma 28.7.

 • 11.00–16.00
  Jalotuksen piha 
  Kierrätystapahtuma 

  Toisen roska on toisen aarre. Festivaalin sunnuntaipäivässä järjestetään kaikille avoin kierrätystapahtuma, johon on mahdollista tulla myymään omaa tarpeettomaksi jäänyttä kirppistavaraa ja tekemään löytöjä. 

  Osana kierrätystapahtumaa on kuratoitu myyntialue kunkin sunnuntain teeman mukaisille myyntituotteille. Vintage-teemaisen myyntialueen 28.7. URF:n avajaisviikonlopun kierrätystapahtumaan kuratoi Kenkäkingi. 

  Tapahtumassa on yhteensä 30kpl pöytämyyntipaikkoja ja 30kpl autopaikkoja peräkonttimyyntiä varten. Paikoilla voi tulla myymään omaa tarpeettomaksi jäänyttä kirppistavaraa.

  Oletko kiinnostunut myyntipaikasta? Lue lisää täältä.

 • 12.00–13.00
  Lähtö Jalotuksen navetan edestä 
  Tutustu kestävän elämän liike Jalotukseen

  Missä on Jalopelto tai lainaamo? Kuka on Mustikka? Mitä tarkoittaa Elämänjalotus?

  Tervetuloa tutustumaan kestävän elämän liike Jalotukseen! Jalotus auttaa ihmisiä siirtymään kestävään elämäntapaan. Kuulet kestävästä elämäntavasta eri näkökulmista; luontoyhteydestä liikkumistapoihin ja kiertotaloudesta lähiruokaan. Noin tunnin mittaisen kävelykierroksen aikana kuljemme Keravan kartanon ja sen navetan pihapiirissä.

  Kierrokselle mahtuu mukaan max. 20 hlö.

  Kuva: Dora Hietavirta

 • 12.00–15.00 
  Hevoskärryajelu suomenhevosella

  Hyppää hevoskärryn kyytiin leppoisalle ajelulle Kivisillassa!

  Lähdöt:
  12.00–15.00
  Aikavälillä useita lähtöjä noin vartin välein.

 • Onkiretki lapsille Kivisillan rantaan

  Lähdemme yhteiselle onkiretkelle Keravanjoelle Kivisillan kupeeseen! Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesisuojeluyhdistys ry:n onkiretkille ilmoittautuminen ja yhteislähtö Ympäristöteltalta.

  HUOM! Osallistuakseen ongintaretkelle lapsen täytyy olla vähintään kouluikäinen. Lapsen huoltaja on vastuussa lapsesta onginnan aikana.

  Retket:
  12.00–12.30
  13.00–13.30
  15.00–15.30

  Kuva: Keravan kaupunki

 • 14.00–15.30
  Jalopelto
  Kaupunkiviljelyä Jalopellolla

  Teemme satokauden ajankohtaisia töitä kestävän elämän liike Jalotuksen kumppanuusviljelmällä. Valmistelemme kohopenkkejä istutusta varten ja istutamme niihin yhdessä salaattia.

  Jalopelto on keväällä 2024 perustettu kumppanuusviljelmä, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Keravan kartanon viereisillä pelloilla Jalopellon jäsenille. Puolen hehtaarin pellolla viljellään muun muassa perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta ja yrttejä. Jalopelto edistää kestävää ruokakulttuuria ja hyvinvointia.

  Työpajaan mahtuu mukaan max. 20 hlö.

Huomioithan, että alueella on eläimiä koko URF:n ajan!

Yhteistyökumppanillamme Jalotuksella on Keravan kartanon ympäristössä lampaita, kanoja ja pupuja. Liikuthan rauhallisesti eläinten lähellä ja vältät voimakasta äänenkäyttöä. Eläimiä saa katsoa, mutta aitauksiin ei saa mennä. Eläimille saa syöttää ainoastaan voikukanlehtiä ilman juuria, ei ihmisen eväitä. Huomioithan, että lampaiden peltoa rajaa sähköaita.

Cityfarmarit hoitavat Jalotuksen eläimiä, yhteisöviljelmää, Jalopeltoa sekä mehiläispesiä. Toimintaa saa seurata, kun annat työrauhan etkä koske kasveihin tai eläimiin ilman lupaa. Jalotuksen toimintaan voi tutustua päivittäisillä esittelykierroksilla.