Niittylava 28.7.

 • 11.00–11.45
  Lastenkonsertti – Kengurumeininki

  Avajaisviikonlopun lastenkonsertissa esiintyy energinen ja mukaansatempaava lastenmusiikkiyhtye Kengurumeininki. Kengurumeiningin toiminnalliset live-esiintymiset ovat iloisia sekä energisiä ja lavalla saattaa törmätä vaikkapa Kapteeni Koukkuun!

  Kenguru

 • 12.15–13.00
  Vastuullisuusvaikuttaja Pia Alapeteri & Mökkiradio Kohti kestävää mökkielämää

  Kuinka suuri on mökkiläisen hiilijalanjälki? Millaista on mökkeillä maapallon määrittämissä rajoissa? Vastuullisuusvaikuttaja Pia Alapeteri keskustelee Mökkiradion kanssa, miten kesämökillä voi hidastaa ilmastonmuutosta, ehkäistä luontokatoa ja vaalia luonnon monimuotoisuutta.

  Ilmastoviisas mökkeilijä säästää luonnonvarojen lisäksi vettä ja energiaa, syö kestävästi, kunnioittaa luontoa ja kuluttaa harkiten. Kestävämpi elämäntapa auttaa säilyttämään kristallinkirkkaat rantavedet, pikkulintujen pesäpuut, tutut marjametsät ja salaiset sieniapajat.

  Helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja vastuullisuusvaikuttaja Pia Alapeteri viettää puolet vuodesta mökillään järven rannalla Etelä-Savossa, joka on myös Mökkiradion synnyinpaikka.

 • 15.00–15.45
  MeriTuuli

  Folkpop-bändi MeriTuuli saapuu URFiin avajaisviikonloppuna. MeriTuuli on sielukkaita ja samalla voimakkaan tarttuvia kappaleita soittava kahden kitaristilaulajan bändi.

  Yhtyeen musiikin ytimessä on kaksossisarusten Meri ja Tuuli Walleniuksen taidokas kitaransoitto sekä upeat stemmalaulut.

  Konsertti toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Kielo ry:n kanssa.

  MeriTuuli