Niittylava 30.7.

 • 13.15–13.25
  Tiedepuheenvuoro: Hiiliviisas kaupunkivihreä

  Kaupunkien viheralueet hillitsevät ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksiin sopeutumista. Kaupunkivihreän hiilensidontapotentiaalia olisi mahdollista hyödyntää nykyistä tehokkaammin.

  Kuulemme CoCarbon -monialaisen hiilensidontakyvyn tutkimushankeen keskeisimmistä tuloksista ja saamme vinkkejä hiiliviisaaseen kotipuutarhan hoitoon. Tutkimushanke mittaa ja mallintaa kaupunkivihreän hiilensidontakykyä ja tulosten avulla kehitetään käytäntöjä ja uusia ratkaisuja hiiliviisaan kaupunkivihreän suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon.

  Puheenvuoron jälkeen Niittylavalta lähtee tiedekävely Suomen ensimmäiselle Hiilimetsäselle eli kaupunkiympäristöön kehitetylle hiiltä erityisen hyvin sitovalle mikrometsälle. Katso tiedekävelyn tiedot päivän Alueohjelman alta. 

 • 15.45–16.45
  Keravanjoki -paneelikeskustelu

  Keravanjoen nykytilasta keskustelevat Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n limnologi Heli Vahtera, Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristösuunnittelija Jaana Hietala sekä Uponorin Infran tuotehallintapäällikkö Teemu Salminen. Keskustelun moderoi URF.

  Keskustelu pureutuu Keravanjokeen paikallisten lähivesistönä sekä joen kuormitusmuotoihin, kuten hulevesiin ja mahdollisuuksiin parantaa vesistön tilaa.

 • 18.00–18.45
  Kasvu-yhtyeen konsertti 

  Nykykansanmusiikkia esittävä Kasvu kruunaa soitannallaan URFin luontoteemaisen festivaalipäivän ohjelman.

  Kasvu on luonnon monimuotoisuudesta inspiroituva nykykansanmusiikkiyhtye, joka kutsuu antamaan tilaa luonnon tilaan liittyville ajatuksille. Yhtye liittää kansanlaulut, ikivanhan kansanrunouden ja nykysanoitukset kauniisti akustisten kansansoittimien lämpimään ja mukaansatempaavaan soundiin.

  Kasvu-yhtye