Pilske 30.7.

 • 12.15–13.00
  Pilske-lava
  Monimuotoinen, syötävä piha

  Saamme vinkkejä syötävän pihan suunnitteluun ja hoitoon luomupuutarhuri sekä maatalous- ja metsätieteiden tohtori Maija Holman johdatuksella. Millaisia tehtäviä pihan kasveilla on? Luennolla pureudutaan kuuteen elonkirjoa ja hiilensidontaa lisäävään elementtiin, joilla voit helposti lisätä keittiötarhan monimuotoisuutta.

  Maija Holma toimii Jalotus ry:n yhteisöviljelmän viljelykoordinaattorina ja Kestävä ruoka -tiimin vetäjänä. Elonkirjon tukeminen ja hiilensidonta niin omalla pihamaalla kuin Jalotuksen viljelmillä on Maijalle sydämen asia.

 • 14.00–15.30
  Pilske-lava
  URF Akatemia: Luonnon monimuotoisuus

  Puheenvuorot:

  Luontoviisas elämä
  Arkkitehti, TkT Anne Stenros

  Metsäpuutarhoja kaupunkeihin
  Mikrobiekologian dosentti Kim Yrjälä
  Helsingin yliopisto

  Muotoilun näkökulmia kaupunkimetsistä
  Väitöskirjatutkija, taiteen maisteri Vesa Kemppainen
  Itä-Suomen yliopisto

  Luonnonkeruutuotteet osana kestäviä ruokaratkaisuja
  Ekologisen ruuanlaiton pioneeri Ossi Paloneva

  Elonkirjoa asumiseen
  Arkkitehti Pekka Pakkanen
  Planetary Architecture

 • 17.00–17.45
  Pilske-lava
  Alusta 2.0 -paviljonki – luonnon ja arkkitehtuurin solmukohta

  Paneeli käsittelee Kivisiltaan toteutuvaa Alusta 2.0 -paviljonkia, joka on arkkitehtien Maiju Suomi ja Elina Koivisto suunnittelema pääosin savesta sen erilaisissa muodoissa toteutettu paviljonki.

  Paviljonki tarkastelee luonnon ja rakennetun ympäristön yhteyttä, siihen toteutetaan kasvualusta pölyttäjäystävällisille kukkiville perennakasveille ja se tulee tarjoamaan yhteisöllisen tilan kaikenikäisille ihmisille tapahtuman aikana ja myös sen jälkeen.

  Paneelissa keskustelevat arkkitehdit Maiju Suomi ja Elina Koivisto, Kekkilän kiertotalousratkaisujen manageri Petra Salonen, Carbo Culturen tuotemarkkinointipäällikkö Karoliina Moberg, Saint-Gobain Finland Oy:n kehityspäällikkö Max Laurén sekä Wienerberger Oy Ab:n markkinointipäällikkö Maiju Paasivirta.