Alueohjelma 27.7.

 • 12.15–16.15
  Jalotuksen piha
  Saviharkkotyöpaja

  Tutustumme työpajassa saviharkon valmistukseen, jonka raaka-aineet, kuten savi ja järviruoko, voivat löytyä omalta tontilta ilmaiseksi. Saviharkko on kiertotalousvirtoja hyödyntävä myrkytön rakennusmateriaali, joka toimii orgaanisen kuidun hiilipankkina ja tasaa ilmankosteutta.

  Työpajat ovat osa Ympäristöministeriön osarahoittamaa Kevytsavi 2.0 -hanketta, jota johtaa arkkitehti Johanna Hyrkäs. Kokeilemme erilaisia reseptejä, valmistustekniikoita ja muottityyppejä sekä kehitämme harkkojen ominaisuuksia.

  Ota mukaasi vaatteet, jotka saavat sotkeentua saveen ja jotka sopivan ulkotilassa työskentelyyn. Mukaan kannattaa varata myös vedenkestävät työhanskat.

  Työpajaan mahtuu mukaan max. 20 hlö.

 • 15.00–16.00
  Lähtö Jalotuksen navetan edestä
  Tutustu kestävän elämän liike Jalotukseen

  Missä on Jalopelto tai lainaamo? Kuka on Mustikka? Mitä tarkoittaa Elämänjalotus?

  Tervetuloa tutustumaan Keravan kartanolla toimivaan kestävän elämän liike Jalotukseen! Jalotus auttaa ihmisiä siirtymään kestävään elämäntapaan. Kuulet kestävästä elämäntavasta eri näkökulmista; luontoyhteydestä liikkumistapoihin ja kiertotaloudesta lähiruokaan. Noin tunnin mittaisen kävelykierroksen aikana kuljemme Keravan kartanon ja sen navetan pihapiirissä.

  Kierrokselle mahtuu mukaan max. 20 hlö.

  Kuva: Dora Hietavirta

Huomioithan, että alueella on eläimiä koko URF:n ajan!

Yhteistyökumppanillamme Jalotuksella on Keravan kartanon ympäristössä lampaita, kanoja ja pupuja. Liikuthan rauhallisesti eläinten lähellä ja vältät voimakasta äänenkäyttöä. Eläimiä saa katsoa, mutta aitauksiin ei saa mennä. Eläimille saa syöttää ainoastaan voikukanlehtiä ilman juuria, ei ihmisen eväitä. Huomioithan, että lampaiden peltoa rajaa sähköaita.

Cityfarmarit hoitavat Jalotuksen eläimiä, yhteisöviljelmää, Jalopeltoa sekä mehiläispesiä. Toimintaa saa seurata, kun annat työrauhan etkä koske kasveihin tai eläimiin ilman lupaa. Jalotuksen toimintaan voi tutustua päivittäisillä esittelykierroksilla.