Pilske 27.7.

 • 26.–28.7.
  Pilske-teltta
  Villiruokaviikonloppu: Villd-ravintola pop-up

  Vegaanista villiruokaa tarjoileva fine dining -tason ravintola Villd tekee paluun URF:n avajaisviikonlopun pop-upissa. Huippukokki ja ekologisen ruanlaiton pioneeri Ossi Palonevan luotsaama Villd-ravintola tarjoaa lähiluonnon täysin vegaaniset raaka-aineet elämyksellisessä, monipuolisessa ja herkullisessa muodossa.

  Kolmen maisteluannoksen menu 25 €.

 • 12.30-13.15
  Pilske-lava
  Asumisen unelmia -luentosarja – Saana Sipilä ja Olli Sallinen

  Asumisen unelmia on neliosainen luentosarja, joka tarjoaa sykähdyttäviä tarinoita asumisen unelmien toteuttamisesta ja luonnonläheisemmän elämäntavan tavoittelusta inspiroivien vieraiden kertomana.

  Muotoilijapariskunta Saana Sipilä ja Olli Sallinen kertovat perinnerakennusprojektistaan, yli satavuotiaasta Ristimäen koulusta, joka tunnetaan myös Touko Laaksosen, Tom of Finlandin, synnyinkotina.

  Saanan ja Ollin muotoilussa yhdistyvät vahvasti eettinen ja ekologinen kestävyys, paikallisuus, ajattomuus ja estetiikka. Samat arvot heijastuvat myös heidän kotinsa sisustuksessa. Pariskunnan kokonaan kierrätetyillä huonekaluilla sisustettu koti myös voitti Suomen kaunein koti -kilpailun.

  Tutustu Saanan ja Ollin remonttiprojektiin ennakkoon: Siirry osoitteeseen toukolaakso.fi

  Saana Sipilä ja Olli Sallinen

 • 13.45–14.15
  Pilske-lava 
  Huippukokki Ossi Paloneva – Luonnon tuotteistaminen kestävällä tavalla

  Huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri Ossi Paloneva pohtii puheenvuorossaan kysymyksiä luonnosta. Luonto on täynnä arvoa, mutta minkälaisilla luonnontuotteilla on nyt ja tulevaisuudessa mahdollisuus lyödä läpi? Ja miten kestävyys liittyy luonnon jalostamiseen tuotteiksi?

  Ossi Paloneva, huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri

 • 14.30–15.15
  Pilske-lava
  Tekstiilialan kiertotalous – paneelikeskustelu 

  Paneelikeskustelu pureutuu tekstiilialan kiertotalouspalveluihin, tekstiilien laatuun ja tekstiilien ylikulutukseen. Tekstiilien kestävästä kuluttamisesta keskustelevat Vaatelainaamo Vaatepuu Oy:n vaatepuutarhuri Soile-Maria Linnemäki, Kenkäkingin suutari ja second hand -yrittäjä Petri Jantunen sekä Espoo Mendingin korjausompeluyrittäjä ja vaateaktivisti Tuul Solhagen. Keskustelua moderoi URF.

 • 17.30–18.00
  Pilske-lava 
  Puheenvuoro: Leo Stranius – Kestävä elämäntapa ja 1,5 astetta parempi arki

  Kuule kirjailijan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan Leo Straniuksen puheenvuoro kestävästä elämäntavasta.